Vas boli hrbet? Te težave se lahko pojavijo v kateri koli starosti in najpogosteje prizadenejo vratni in ledveni del hrbtenice. Bolečine v hrbtu imajo lahko različne vzroke, kot so: premalo gibanja, sedeče delo, slaba drža, prekomerna telesna teža, preveč intenzivno gibanje, pa tudi stres. Z bolečino v hrbtu se vsaj enkrat v življenju sreča večina ljudi in vsi se zavedamo, da je to zelo neprijetno doživetje. Za življenje brez bolečin lahko sami preventivno kaj naredimo. Poleg zdravega načina življenja in vzdrževanja optimalne teže je zelo pomembna tudi pravilna vadba. A kljub temu včasih lahko pride do situacije, ko nas bolečina preseneti. Zato je pomembno, da imate pri roki nekaj prve pomoči v obliki mazila ali gela.

Na voljo je Arthrocann grelni gel, ki vam bo hitro olajšal mišično utrujenost, pa tudi mišično-skeletne težave. Z masažo intenzivno podpira regeneracijo, lajša mišično utrujenost po športu in fizičnem naporu. Je tudi primeren dodatek pri rehabilitaciji po operacijah in zlomih. Gel se dobro razmaže, ne masti in se zlahka absorbira.

Seznam olj in ekstraktov, ki bodo učinkovito sprostili vaše mišice:

Konopljino olje in izvleček konopljinih semen – “Zeleno zlato” deluje protivnetno in podpira proces celjenja.

Navadni gabez – ali “črni koren” je naveden kot eno najučinkovitejših zdravil. Ima pomembne zdravilne in regenerativne učinke. Pomaga pri neprijetnih bolečinah v vratu in hrbtenici. Uporablja se tudi pri revmi in pozitivno vpliva na boleč artritis. V kombinaciji z eteričnim oljem kafrovca je idealen predvsem za masažo okorelega mišično-skeletnega sistema, mišic, kit in sklepov.

Kafrovec – je zelo osvežilno in krepčilno eterično olje, ki pomaga pri revmatskih težavah in lokalnih bolečinah.

Navadni divji kostanj – deluje protivnetno in pomaga pospešiti absorpcijo otekline.

Olje čajevca – deluje protivnetno in blaži revmo.

Materina dušica – pomaga pri revmi, sprošča mišice in sklepe, ki jih prizadene artritis.

Bosvelija – je znana po protivnetnih, pomirjujočih in analgetičnih učinkih pri revmatoidnem artritisu. Zmanjša bolečino in vnetne simptome.

Ingver – ima analgetične učinke, ki blagodejno delujejo proti revmi.

Cejlonski cimet – kožo prekrvavi in tako lajša mišično napetost ter lajša bolečine.

Olje evkaliptusa – deluje antiseptično, podpira procese zdravljenja, predvsem pa lajša bolečine v mišicah in sklepih.

V naši ponudbi boste našli tudi druge izdelke, ki vam bodo prinesli željeno olajšanje: Arthrocann gel, konopljino mazilo in hladilni občutek vam bodo dali Menthol Arthro gel. Ponujamo tudi vrhunsko prehransko dopolnilo, zasnovano za naravno nego sklepov, hrustanca, kit in vezi Arthrocann Collagen.