POLITIKA ZASEBNOSTI

Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Annabis, d.o.o., ID številka 28627164, s sedežem na Šlechtitelů 21, Olomouc 779 00 (v nadaljnjem besedilu “mi”), varuje vse osebne podatke, ki jih posredujejo kupci, naročniki Annabisovih E-novic (ime, priimek, naslov, telefon, e-poštni naslov), pred zlorabo in jih obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo. Na ta način vas želimo seznaniti z nekaterimi novimi pravili in informacijami v zvezi z novo evropsko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov (uredba GDPR, ki začne veljati v Evropski uniji, in s tem tudi v Češki republiki, od 25. maja 2018), ker je varnost vaših osebnih podatkov naša prednostna naloga in hkrati vam želimo omogočiti, da boste lahko še naprej uporabljali vse ugodnosti, popuste in akcijske ponudbe brez kakršnihkoli omejitev. Istočasno želimo poudariti, da smo tudi pred novimi predpisi sledili zakonodaji o varstvu osebnih podatkov.

Katere osebne podatke obdelujemo?

  1. a) Identifikacijske podatke, zlasti ime in priimek, uporabniško ime, geslo.
  2. b) Kontaktne podatke, osebne podatke kot so e-poštni naslov, telefonska številka, hišni naslov
  3. c) Vaše nastavitve, to so podatki o vašem računu, nastavitve prijave na E-novice
  4. d) Podatke o vaših naročilih, to so podatki o naročenem blagu, načinu dostave in plačila, vključno s številko vašega plačilnega računa, podatki o reklamacijah.
  5. e) Podatke o vašem vedenju na spletnih straneh, zlasti o blagu, katero si ogledujete, povezave, na katere klikate, podatke o napravi, s katere si ogledujete naše spletne strani, kot je IP naslov in iz njega izpeljani položaj, podatke o piškotkih.

Zakaj obdelujemo osebne podatke in zakaj smo do tega upravičeni?

Za obdelavo vaših naročil v naši e-trgovini in pripravo ponudb v zvezi z naročanjem na e-novice obdelujemo osebne podatke v različnem obsegu brez vašega soglasja na temelju našega zakonitega interesa. Vendar imate pravico pošiljanje zavrniti.

Če se pri nas prijavite

Če se naročite na prejemanje e-novic, obdelujemo vaše identifikacijske in kontaktne podatke, kot tudi podatke o vaših naročilih, vaših nastavitvah, podatke o vašem vedenju na spletu in vedenju pri branju novic na temelju našega zakonitega interesa (t. j. brez vašega soglasja), in to z namenom ustvarjanja prilagojenih ponudb in ciljanih reklam, katere vam prikazujemo na spletu. Na enak način lahko prilagodimo ponudbe in reklame, ki vam jih pošiljamo (glejte del Pošiljanje ponudb). Naš zakoniti interes je maksimalno personalizirana in učinkovita ponudba za vas.

Navedene podatke v ta namen ravno tako obogatimo s pomočjo analize in pridobivamo izpeljane podatke iz vaših nastavitev, podatkov o blagu in storitvah, katere si pri nas ustvarite z vašim naročilom, podatkov o vašem vedenju na spletu in podatkov o vašem vedenju pri branju novic. Poleg tega lahko uporabimo tudi podatke o vašem vedenju na spletu, katere smo upravičeno pridobili preden ste ustvarili naročilo, ali se prijavili, in lahko zbiramo podatke o vašem vedenju na spletu, tudi če se ne prijavite (npr. ko vas identificiramo s pomočjo piškotkov ali podobne tehnologije). Proti tej obdelavi imate pravico ugovarjati.

Pošiljanje ponudb

Če pri vpisovanju kontaktnih podatkov, ali kdajkoli pozneje, ne zavrnete pošiljanja ponudb, lahko vaše kontaktne podatke uporabimo za njihovo pošiljanje po e-pošti ali z uporabo drugih elektronskih sredstev. Ponudbe se bodo tikale izključno naših izdelkov. Vedno boste imeli možnost odjave.

Vaše osebne podatke, ki nam jih posredujete ob naročanju blaga, ustvarjanju in uporabi računa, kot tudi podatke o vaših naročilih, spletnem profilu, brskanju po spletu ali branju e-novic, obdelujemo na temelju našega zakonitega interesa (t. j. brez vašega soglasja), z namenom ustvariti najbolj primerne novice o akcijskih popustih ali drugih ponudbah, novice in reklame, ki vam jih pošiljamo, ali pa se vam prikazujejo na naših spletnih straneh.

Kontaktne podatke dodatno dopolnjujemo s podrobnostmi o izdelku, ki jih ustvarite z naročanjem. Lahko uporabimo tudi podatke o vašem brskanju po spletu, katere smo sprejeli od vas preden ste ustvarili naročilo, ali se prijavili, zbiramo lahko tudi podatke o vašem brskanju po spletu, tudi če se ne prijavite na svoj klubski profil (npr. ko vas identificiramo s pomočjo piškotkov ali podobne tehnologije).

Kdo obdeluje vaše osebne podatke in komu jih posredujemo?

Vse omenjene osebne podatke obdelujemo mi kot skrbnik. To pomeni, da določamo zgoraj definirane namene, za katere zbiramo vaše osebne podatke, določamo sredstva za obdelavo in smo odgovorni za njihovo pravilno izvedbo.

Za obdelavo osebnih podatkov uporabljamo tudi storitve drugih obdelovalcev, ki osebne podatke obdelujejo izključno v skladu z našimi navodili in v namene, ki so opisani spodaj:

Taki obdelovalci so: ponudniki storitev v oblaku in drugi dobavitelji tehnologij in podpore; operaterji tržnih orodij, ki nam pomagajo optimizirati spletno mesto in personalizirati vsebino in ponudbo za vas; ponudniki storitev, ki so povezane obdelavo pošiljk (naročil), vključno z njihovimi dobavitelji.

Iz katerih virov dobivamo osebne podatke?

V večini primerov obdelujemo osebne podatke, ki nam jih posredujete neposredno vi v okviru naročanja blaga, ustvarjanja in uporabe računa. Osebne podatke dobivamo neposredno od vas tudi s spremljanjem vašega vedenja na naših spletnih straneh in ob branju novic.

Posredovanje podatkov zunaj EU

V okviru prenosa podatkov prejemnikom, navedenim v delu C. „Kdo obdeluje vaše osebne podatke in komu jih posredujemo?“ lahko vaše podatke posredujemo tudi tretjim državam zunaj Evropskega gospodarskega prostora, vključno z državami, ki ne zagotavljajo ustrezne ravni varstva osebníh podatkov. Takih prenosov ne bomo izvajali.

Kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo osebníh podatkov?

Pravica dostopa: Imate pravico vedeti, kakšne podatke o vas obdelujemo, v kakšne namene, za kakšno časovno obdobje, kje vaše osebne podatke zbiramo, komu jih posredujemo, kdo jih, razen nas, obdeluje in katere druge pravice imate, ki so povezane z njihovo obdelavo. Vse to lahko najdete v tem dokumentu. Če pa ne veste, katere vaše osebne podatke obdelujemo, se lahko obrnete na nas s prošnjo, da vam potrdimo, če osebne podatke, ki se nanašajo na vas, obdelujemo in, če je odgovor pritrdilen, imate pravico do dostopa do njih. V okviru pravice do dostopa lahko zahtevate kopijo obdelovanih osebnih podatkov, pri čemer vam prvo kopijo priskrbimo brezplačno, za dodatne izvode pa morate plačati.

Pravica do popravka: Če ugotovite, da so osebni podatki, ki jih o vas obdelujemo, netočni ali nepopolni, ste, brez nepotrebnega odlašanja, upravičeni do popravka ali dopolnitve.

Pravica do izbrisa: V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Brez nepotrebnega odlašanja jih bomo izbrisali, če je izpolnjen vsaj eden od naslednjih razlogov: vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več v namene, za katere smo jih obdelovali; prekličete soglasje k njihovi obdelavi, pri čemer gre za podatke, za katerih obdelavo je potrebno vaše soglasje, hkrati pa nimamo nobenega drugega razloga, zakaj bi jih morali še naprej obdelovati; uveljavite svojo pravico, da ugovarjate proti obdelavi osebnih podatkov, katere obdelujemo na temelju naših zakonitih interesov, mi pa ugotovimo, da več ne obstajajo zakoniti interesi, ki bi obdelavo upravičevali, ali pa menite, da obdelava osebnih podatkov, ki jo izvajamo, ni več v skladu s splošno zavezujočimi predpisi. Temu zahtevku ne bo ugodeno v primeru, da je obdelava še naprej potrebna za izpolnitev naše zakonske obveznosti ali cilja, izvajanje ali zaščito naših pravnih zahtevkov.

Pravica do omejitve obdelave: V nekaterih primerih lahko, poleg pravice do izbrisa, uporabljate tudi pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov. Ta pravica vam v določenih primerih omogoča, da se vaši osebni podatki označijo in da niso več predmet nadaljnjih postopkov obdelave – vendar v tem primeru ne za vedno (kot v primeru pravice do izbrisa), temveč za omejeno časovno obdobje. Obdelavo osebnih podatkov moramo omejiti ko: zanikate njihovo točnost, preden se dogovorimo, kateri podatki so pravilni; vaše osebne podatke obdelujemo brez zadostne pravne podlage (npr. obdelava presega okvir tistega, kar moramo obdelovati), vi pa dajete prednost omejitvi obdelave pred njihovim izbrisom (npr. če pričakujete, da nam boste v prihodnosti te iste podatke znova dali); vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za zgoraj navedene namene obdelave, vendar jih zahtevate za določitev, izvršitev ali obrambo vaših pravnih zahtevkov, ali ugovarjate proti obdelavi. Za časovno obdobje, v katerem preiskujemo, če je vaš ugovor upravičen, smo dolžni njihovo obdelavo omejiti.

Pravica do ugovora proti obdelavi: Imate pravico ugovarjati proti obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvajamo na temelju našega zakonitega interesa. Če gre za tržne dejavnosti, jih ne bomo več obdelovali; v ostalih primerih pa bomo to delali, razen če ne bodo obstajali neki resni, upravičeni razlogi za to, da v obdelavi nadaljujemo.

Pravica do vložitve tožbe: Za uveljavitev svojih pravic na zgoraj navedeni način, imate pravico do pritožbe pristojnemu nadzornemu organu. To pravico lahko uveljavljate zlasti, če menite, da vaše osebne podatke obdelujemo nezakonito ali v nasprotju s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi.

V vseh zadevah, ki se nanašajo na obdelavo vaših osebnih podatkov, ne glede na to, ali gre za povpraševanje, kazenski pregon, pritožbo ali karkoli drugega, se lahko obrnete na nas po elektronski pošti: info@annabishemp.com, Podjetje Annabis, d.o.o., ID številka 28627164, s sedežem na Šlechtitelů 21, Olomouc 779 00. Vašo zahtevo bomo obravnavali brez nepotrebnega odlašanja, vendar v največ 30 dneh od dneva vložitve zahtevka. V izjemnih primerih, zlasti če gre za kompleksen zahtevek, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. O morebitnem podaljšanju in razlogih zanj vas bomo obvestili.