PIŠKOTKI POLITIKA

Da bi ta spletna stran delovala pravilno, je potrebno včasih nastaviti majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki na vaši napravi. Večina velikih spletnih strani deluje tako.

O piškotkih

Piškotek je majhen del podatkov, ki ga lahko strežnik shrani na uporabnikovem računalniku ali mobilni napravi. Piškotek spletni strani omogoča shranjevanje informacij(prijava, jezik,velikost pisave in druge nastavitve), ki se ponovno uporabijo, ko uporabnik zopet obišče spletno stran.

Kako se piškotki uporabljajo?

Piškotki se uporabljajo za: prikaz nastavitev, kot so kontrastne barvne nastavitve in velikost pisave, za postavitev pop-up, ki vas vpraša samo enkrat, če je vsebina koristna.

Prav tako nekateri videi vgrajeni v naših straneh uporabljajo piškotke za anonimno zbiranje statističnih podatkov o tem, kako imaš tam in kaj videoposnetke, ki jih je obiskal.

Piškotki so shranjeni tudi pri Europa Analytics, kjer merijo uspešnost in učinkovitost spletnih strani v okviru Evropske komisije EUROPA.

Omogočanje teh piškotkov ni nujno potrebno za obisk spletne strani , bo pa s piškotki lažje brskanje. Piškotke lahko izbrišete ali blokirate, bodo pa nekatere funkcije te spletne strani morda delovale slabše.

Informacije v zvezi s piškotki se ne uporablja za vašo osebno identifikacijo in zbiranje podatkov. Piškotki se ne uporabljajo za noben drug namen, kot je opisano tukaj.

Piškotke lahko nadzorate in / ali jih izbrišete, kot želite – za podrobnosti glejte aboutcookies.org. Lahko izbrišete vse piškotke, ki so že v računalniku ali lahko nastavite brskalnikalnik, ki to prepreči. Če to naredite, boste morali ročno prilagoditi nekatere nastavitve vsakič, ko obiščete stran, ker nekatere storitve in funkcionalnosti ne bodo delovale.