Ustnice so zelo obremenjen del našega obraza ne glede na letni čas. Nimajo lastne maščobne plasti, zato je potrebno ustnice, še posebej pozimi, ustrezno zaščititi. Vsa skrb je torej na nas. Na ustnicah se hitro pokaže tudi naše slabo počutje. Suhe in razpokane ustnice niso nič lepega, ne glede na to, ali ste ženska ali moški. Pri izbiri balzama se osredotočite predvsem na sestavo in na najnižji delež vode.

Izpostavimo najboljše, kar vsebuje Lipsticann:

Čebelji vosek ima neverjetne lastnosti! Bogat je z vitaminom A, ima odlične antiseptične in antioksidativne lastnosti. Ustnice globoko neguje in vlaži. To pospeši regeneracijo nežne kože ustnic, zdravi manjše poškodbe in deluje antibakterijsko. Je odličen pomočnik zlasti pozimi, ko na koži ustvari vodoodporen zaščitni film in tako kožo zaščiti pred mrazom in vetrom.

Karitejevo maslo je naravni čudež, poln vitaminov A, E, F ter nenasičenih maščobnih kislin. Zahvaljujoč tej bogati hranilni sestavi kožo aktivno neguje, jo intenzivno obnavlja in nahrani. Karitejevo maslo spodbuja proizvodnjo kolagena in s tem poveča elastičnost in prožnost ustnic. Pomaga upočasniti proces staranja, zavira izgubo vlažnosti kože in tako spodbuja celjenje razpokane kože ustnic.

Konopljino olje in ekstrakt konopljinih semen, „zeleno zlato“ , z veliko neverjetnimi lastnostmi harmonizirata kožne celice, uravnavata vlažilno, lipidno in pH ravnovesje kože ter obnavljata naravni zaščitni mikrofilm. Zaradi vsebnosti vitamina E kožo ščitita pred zunanjimi vplivi in znaki staranja. Kožo ustnic torej obnavljata, namastita, pomirjata, mehčata in povečujeta njeno odpornost.

Podarite vašim ustnicam nežen piling:

Sladek piling: V manjši posodi zmešamo sladkor in med, nato pasto nekoliko segrejemo na pari ali v mikrovalovni pečici. Nežno masirajte ustnice.

Slani piling: Tu potrebujemo nekaj olivnega olja in morske soli. Sestavine zmešamo da nastane kaša, ki z lahkoto odstrani morebitne luske z ustnic.

Ne glede na to, za kateri piling se odločite, ne pozabite – da je potem vedno pomembna vlažilna nega ustnic. S pilingom ne pretiravajte, izvajajte ga enkrat, največ dvakrat tedensko.